+30 27440 66860

make a request

Το SPORTCAMP στο Ovidio Running στην Κωνστάντζα

Το SPORTCAMP στο Ovidio Running στην Κωνστάντζα

Το SPORTCAMP για ακόμη μια φορά βάδισε στα χνάρια του Λατίνου ποιητή Οβιδίου!

Εκπρόσωποι του SPORTCAMP έδωσαν το παρόν μαζί με άλλους εταίρους στην εντυπωσιακή πόλη της Κωνστάντζας στη Ρουμανία, με σκοπό να παρακολουθήσουν τα δρομικά γεγονότα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του προγράμματος Ovidio Running.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο Score και πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Constanza, η Sulmona και το Λουτράκι Κορινθίας. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Λατίνο ποιητή "Publio Ovidio Nasone", η οποία περιλαμβάνει έναν δρομικό αγώνα 9.9 km, έναν περίπατο 3.5 km και έναν μίνι αγώνα για παιδιά 6-16 ετών. Πέραν όμως των διαδρομών, εκτελείται και μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στις 20 Απριλίου, έλαβαν χώρα οι πρώτοι επίσημοι αγώνες δρόμου του προγράμματος στην εκθαμβωτική παραλία Μαμάια της Κωνστάντζας. Αγώνες και  θεάματα εντυπωσίασαν όλους όσους παρευρέθησαν. Μικροί και μεγάλοι αθλητές σε κλίμα χαράς συμμετείχαν και αποτέλεσαν μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής που πέρα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό που προάγει, ενώνει τις χώρες που συμμετέχουν με δεσμούς φιλίας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας,πραγματοποιήθηκε μια θεατρική παράσταση στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, παρουσιάζοντας σκηνές από τη ζωή του ποιητή.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε ενεργά στο πρόγραμμα αυτό και αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες διοργανώσεις, με πρώτη εκείνη στην Ιταλία και έπειτα το Νοέμβριο στο Λουτράκι.